Azami Süre İşlemleri İle İlgili Duyuru

AZAMİ SÜRE İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ DUYURU

2547 Sayılı Kanunun 44/c maddesinin 6569 Sayılı Kanunun 28. Maddesi ile değiştirilmesine göre; Önlisans Öğrencilerine 4 yıl azami süre sınırlamasına göre başvuru ve sınav takvimi aşağıya çıkarılmıştır.

Ekte yer alan uygulama esasları ve diyagrama göre öğrenciler iki yoldan birini seçebilirler:

1. Daha önce alıp devam şartını sağlayarak başarısız oldukları (FF, GR, YZ) derslerden öğrencilik haklarından yararlanmaksızın iki EK SINAV hakkını kullanabilirler. Bunun için SABİS üzerinden başvuru yapılmalıdır.
  2. SABİS üzerinden EK SINAV hakkı için başvuru yapmayan ve başarısız ders sayısı 2-5 arasında olan öğrencilere otomatik olarak EK SÜRE SINAVLARINA girme hakkı verilecektir.

Eylem

Ek Sınav Başvuruları

SABİS arayüzünde sol tarafta görünen menüden “Azami Süre İşlemleri” seçeneği seçilerek yapılır

27-28-29 Ağustos 2018

Ek Sınav Program İlanı

İlgili Eğitim Birimlerinin web sayfalarında ilan edilir.

06 Eylül 2018

Ek Sınav-1

İlgili birimlerce belirtilen tarihlerde yapılacaktır.

17-29 Eylül 2018

Ek Sınav-2

İlgili birimlerce belirtilen tarihlerde yapılacaktır.

8-19 Ekim 2018