Ana Sayfa
Öğrenci
Öğrenim Sırasında Pedagojik Formasyon Eğitimi

Öğrenim Süresi İçerisinde Pedagojik Formasyon Eğitimi

***Bu sayfada yer alan bilgiler öğrenimi sırasında pedagojik formasyon eğitimine ilişkin bilgilerdir. Mezun öğrenciler Eğitim Fakültesi tarafından yürütülen “Mezunlar için Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı” nı incelemelidir. ***

9.12.2022 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlarda örgün eğitimine devam eden öğrencilere eğitim-öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitimi verilmesine karar verilmiştir.

  1. Bu karar doğrultusunda ilgili eğitim birimlerinde Pedagojik Formasyon Eğitimi Koordinatörlükleri kurulmuştur. Aşağıdaki yer alan bilgiler ve formasyon eğitimine ilişkin diğer konularda kayıtlı olduğunuz birim koordinatörlüğünden bilgi alabilirsiniz. Koordinatörlükler için tıklayınız.
  2. Pedagojik Formasyon Eğitimi alınabilecek programlar için tıklayınız. Üniversitemizin diğer programlarında kayıtlı öğrenciler Pedagojik Formasyon Eğitimi alamaz.
  3. Pedagojik Formasyon Eğitimi dersleri, formasyon eğitimi alabilecek örgün öğretim programlarında üçüncü yarıyıldan itibaren başlamaktadır. Pedagojik Formasyon Eğitimine katılım zorunlu değildir. Pedagojik Formasyon Eğitiminde alınacak derslerin tümünü görmek için tıklayınız.
  4. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı güz döneminden itibaren, üçüncü yarıyılında bulunan öğrenciler, Pedagojik Formasyon Eğitimi almak istedikleri takdirde, üçüncü yarıyılın başında ilan edilen tarihlerde başvuru yapmak zorundadırlar. Daha önce başvuru yapan ve formasyon eğitimine devam eden öğrencilerin tekrar başvuru yapmasına gerek yoktur.
  5. 2022-2023 eğitim öğretim yılında pedagojik formasyon eğitimi dersleri almaya başlayan ve kayıtlı olduğu programın mezuniyet şartlarını sağlayan son sınıf öğrencileri formasyon eğitimine 2023-2024 eğitim-öğretim yılı bahar dönemine kadar devam edebileceklerdir.
  6. Öğretmenlik Uygulaması Sakarya ilindeki MEB’e bağlı okullarda yapılacaktır. Öğretmenlik Uygulaması dersini alacak öğrencilerin en az 5 formasyon dersinden başarılı olması gerekmektedir.
  7. Pedagojik Formasyon Eğitimi kapsamında derslerin tümünü başarıyla tamamlayıp mezun olan öğrencilerin diplomalarının arka yüzünde "Pedagojik formasyon eğitimini tamamlamıştır." ifadesi yer alacaktır.
  8. Pedagojik Formasyon Eğitiminde alınan dersler öğrencinin transkriptine yer alacak ve Genel Ağırlıklı Not Ortalamasına etki edecektir. Pedagojik Formasyon Eğitimine başlayan ancak daha sonra ilgili dersleri tamamlamadan eğitimden ayrılan veya mezun olan öğrencilerin başarılı oldukları dersler transkriptlerinde görülecektir.
  9. Formasyon başvurusuna ilişkin tüm mazeret ve feragat süreçleri bölümler/fakülteler tarafından yürütülecektir.
  10. Pedagojik Formasyon Eğitimi derslerini tamamlamadan mezun olan öğrenciler talep etmeleri halinde Mezunlar İçin Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına başvurabilirler.  Almaları gereken diğer dersleri Mezunlar İçin Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslar'ın 11. maddesinde yer alan sertifika öğrenim ücretini, sertifika programında alacakları dersler ve öğretmenlik uygulaması dikkate alınarak ödemeleri gerekmektedir.