Ana Sayfa
Duyurular
İngilizce Eğitim Veren Programlardaki Öğrencilerin Dikkatine

İngilizce Eğitim Veren Programlardaki Öğrencilerin Dikkatine

 
1) İlgi duyduğunuz ders(ler) üniversitemizde yaz öğretiminde İngilizce olarak açılmış ise bunlara yazılabilirsiniz. Yaz okulunda alacağınız ders(ler) daha önce hiç alınmamış veya not yükseltmek için seçilmiş olabilir. Yaz okulu sonunda alacağınız başarı notu transkripte görünen geçerli not olacaktır. Üniversitemizde bölümünüz dışından seçeceğiniz dersler için mutlaka Bölüm başkanlığına danışınız. Bölüm dışı derslere yazılma işlemleri online yapılmamaktadır, bu yazılmalar mazeretli yazılma döneminde yapılır.
 
2) İlgi duyduğunuz ders(ler) üniversitemizde açılmamış ise, bölümün onayı ile farklı üniversiteden alabilirsiniz. Yaz okulu sonunda başarı notunuz üniversitemize transfer edilecektir. Dersinizin dönem sonunda kabul edilmesi için mutlaka bölüm başkanlığına almayı planladığınız dersin adını, içeriğini, üniversitesini ve bölümünü ders(ler)e yazılmadan önce bildiriniz. Bölüm başkanlığından olur almadan ders(ler)e yazılma yapmayınız.
 
3) Üniversitemizde veya farklı üniversitede ilgi duyduğunuz ders(ler) açılmıyorsa, aşağıda verilen adımlar takip edilebilir:
1. Üniversitemizde içeriği ve adı uyumlu olan Türkçe ders(ler)e yazılabilirsiniz. Yazıldığınız ders(ler)e katılım sağlayıp, sınavlarına girmeniz gereklidir. Türkçe verilen eşdeğer ders(ler)e yazılmadan önce bölüm başkanlığına danışılmalı ve onayı alınmalıdır.
2. Yaz okulu sonunda aldığınız ders(ler)in başarı belgesi ile “Önceki Öğrenimlerin Tanınması” sınavına başvurabilirsiniz. 
3. Önceki Öğrenimlerin Tanınması kapsamında yapılacak İngilizce sınav(lar)da başarılı olmanız durumunda derslerden MU notu verilir. 
4. MU notu ortalamaya katılmaz, ancak öğrencinin bu derse ilişkin sorumluluğu ortadan kalkar.