Ana Sayfa
Duyurular
2022-2023 Bahar Dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi (öğrenimine Devam Eden Öğrenciler)

2022-2023 BAHAR DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ (ÖĞRENİMİNE DEVAM EDEN ÖĞRENCİLER)

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİNDEN İTİBAREN ÖĞRENİMİNE DEVAM ETMEKTE OLAN ÖĞRENCİLERE VERİLECEK PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ DUYURUSU

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınan "Pedagojik Formasyon Eğitimi" konusundaki yazılar doğrultusunda Üniversitemizce gerekli çalışmalar yapılmış olup, bu süreçte izlenecek adımlar ve dikkat edilecek hususlar aşağıda belirtilmiştir. (İlgili YÖK yazısı ile MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul kararı için tıklayınız.)

  • 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı Bahar döneminde pedagojik formasyon eğitimi alabilecek (Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’nun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları" nın ekinde yer alan öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlar arasında yer alan bölümler) örgün öğretim programlarındaki dördüncü ve altıncı dönem ile son sınıf öğrencilerinden online başvuru alınacaktır. Pedagojik Formasyon Eğitimi almak isteğe bağlıdır, başvuru zorunlu değildir.
  • Online yapılacak olan bu işlem bir ön başvuru olup ders kaydı anlamına gelmemektedir, pedagojik formasyon seçmeli derslerinin alınabilmesi için ders kayıt tarihlerinde (6-7-8 Şubat) SABİS üzerinden ilgili derslerin seçilmesi gerekmektedir.
  • Pedagojik formasyon kapsamında alınan derslerin kredisi (40 AKTS), öğrencinin kayıtlı olduğu programdan mezuniyet için gereken 240 AKTS’ye dahil değildir. Ancak alınan pedagojik formasyon dersleri öğrencilerin Not Durum Belgesi (Transkript) içerisinde gösterilecek ve bu dersler mezuniyet ortalamalarına dahil edilecektir. Öğrenciler PF dersleri dışında ayrıca kayıtlı olduğu programın gerektirdiği zorunlu ve seçmeli dersleri tamamlamak zorundadır.
  • Başvuru yapan öğrencilerimiz pedagojik formasyon derslerinin bir kısmını Bahar Döneminde, isterlerse diğer bir kısmını da Yaz Okulunda alabileceklerdir. Öğretmenlik Uygulaması dersi ise en erken 2023-2024 Güz Döneminde alınabilecektir. Pedagojik formasyon derslerini lisans öğrenimi süresince tamamlayan öğrencilerin diplomalarının arka yüzünde "Pedagojik formasyon eğitimini tamamlamıştır." ifadesine yer verilecektir. Pedagojik formasyonda tamamlanması gereken dersler:
DERSİN ADI T+U K AKTS
Eğitime Giriş 3+0 3 4
Öğretim İlke ve Yöntemleri 3+0 3 4
Sınıf Yönetimi 2+0 2 3
Özel Öğretim Yöntemleri 3+0 3 4
Rehberlik ve Özel Eğitim 3+0 3 4
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme 3+0 3 4
Eğitim Psikolojisi 3+0 3 4
Öğretim Teknolojileri 2+0 2 3
Öğretmenlik Uygulaması 1+8 5 10
GENEL TOPLAM 23+8 27 40

 

Başvuru sırasında aşağıdaki onay işlemleri alınır;

  • 2022-2023 Bahar dönemi sonunda kayıtlı olduğum programın mezuniyet şartlarını sağladığım takdirde mezun olmak istiyorum.
    • Bu seçenek seçilirse “Öğrenciler 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı Bahar dönemi sonunda mezuniyet şartlarını sağlaması durumunda mezun edilir. Bu öğrencilerin başarılı olduğu pedagojik formasyon dersleri transkriptte gösterilir ve ortalamasına dahil edilir, hiç almadığı ve başarısız olduğu pedagojik formasyon dersleri ise pasif yapılır. Mezun olan öğrenciler talep etmeleri halinde Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına kayıt yaptırarak pedagojik formasyon derslerini tamamlayabilir, ancak bu kapsamdaki uygulama ve ödeme esaslarına tabi olacaklardır. ”
  • 2022-2023 Bahar dönemi sonunda mezuniyet şartlarını sağlasam bile mezun olmak istemiyorum ve formasyon almaya devam etmek istiyorum.
    • Bu seçenek seçilirse öğrenciler Yaz öğretiminde açılacak pedagojik formasyon derslerini almaya devam eder. Yaz öğretimi sonunda mezuniyet sartlarını sağlamaları durumunda mezun edilir. Mezun olan öğrenciler talep etmeleri halinde Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına kayıt yaptırarak pedagojik formasyon derslerini tamamlayabilir, ancak bu kapsamdaki uygulama ve ödeme esaslarına tabi olacaklardır. 
  • 2022-2023 Yaz öğretimi sonunda mezuniyet şartlarını sağlasam bile mezun olmak istemiyorum ve formasyon almaya devam etmek istiyorum.
    • Bu seçenek seçilirse öğrenciler 2023-2024 Güz döneminde pedagojik formasyon derslerini dersleri almaya devam eder. 2023-2024 Güz dönemi sonunda mezuniyet sartlarını sağlamaları durumunda mezun edilir.

SON BAŞVURU TARİHİ: 3 Şubat 2023 Saat: 17.30

BAŞVURU ADRESİ: https://obs.sabis.sakarya.edu.tr/Basvuru